Poncz świąteczny z żurawiną
TM6 TM5

Poncz świąteczny z żurawiną

4.3 (70 ocen)

Składniki

  • 100 g wody
  • 200 g żurawiny, świeżej
    lub 200 g żurawiny, mrożonej, uprzednio rozmrożonej
  • 240 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 1,5 cm kostkę
  • ½ - 1 łyżeczka korzennej przyprawy do piernika, wykonanej w TM
    lub ½ - 1 łyżeczka korzennej przyprawy do piernika
  • 400 g białego wina, półwytrawnego
  • 750 g cydru jabłkowego
  • 200 g soku żurawinowego, niesłodzonego
  • 120 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
  • 80 - 120 g miodu, płynnego
  • 100 g kostek lodu, plus dodatkowa porcja (opcjonalnie) do podania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
702 kJ / 168 kcal
Białko
0 g
Węglowodany
34 g
Tłuszcz
0 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Błonnik
1.6 g
Sód
4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy