Poncz świąteczny z żurawiną

Poncz świąteczny z żurawiną

4.4 80 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
8 porcji

Składniki

  • 100 g wody
  • 200 g żurawiny świeżej
    200 g żurawiny, mrożonej, uprzednio rozmrożonej
  • 240 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 1,5 cm kostkę
  • ½ - 1 łyżeczka korzennej przyprawy do piernika, wykonanej w TM
    ½ - 1 łyżeczka korzennej przyprawy do piernika
  • 400 g białego wina, półwytrawnego
  • 750 g cydru jabłkowego
  • 200 g soku żurawinowego niesłodzonego
  • 120 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
  • 80 - 120 g miodu płynnego
  • 100 g kostek lodu plus dodatkowa porcja (opcjonalnie) do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 168 kcal / 702 kJ
Białko 0 g
Tłuszcz 0 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...