Fougasse aux olives

Fougasse aux olives

4.5 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • 350 g d'eau
  • ½ cube de levure boulangère fraîche (env. 20 g), émiettée
  • 350 g de farine blanche d'épeautre
  • 250 g de farine
  • 1 ½ c. à café de sel
  • 6 ½ c. à soupe d'huile d'olive et un peu plus pour graisser
  • 1 c. à soupe d'eau
  • ½ c. à café de fleur de sel
  • 50 g d'olives vertes dénoyautées coupées en deux
  • 50 g d'olives noires dénoyautées coupées en deux
  • 70 g d'oignons rouges en fines rouelles

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 724 kcal / 3024 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 100 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...