Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de sucre
- 2 bâtons de cannelle (d'env. 5 cm)
- 500 g d'amandes, entières, décortiquées
- 2 c. à café de miel (miel d’acacia p. ex.)
- 3 blancs d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 325 kJ / 78 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Milanais
3 Std.
Coquins de Linz
3ωρ. 15 λεπτ.
Bruns de Bâle
8h 40min
Bonhomme en pâte
2 godz. 10 min
Gâteau des rois
1h 55 min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2h 40min
Cake tyrolien automnal
1h 20min
Tarte au vin cuit
45min
Carac (Tartelette au chocolat)
2 godz.
Läckerli de Bâle
1 godz. 10 min
Cuchaule
2 godz. 30 min
Tresse bernoise
1h 45min