Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de sucre
- 2 bâtons de cannelle (d'env. 5 cm)
- 500 g d'amandes, entières, décortiquées
- 2 c. à café de miel (miel d’acacia p. ex.)
- 3 blancs d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 325 kJ / 78 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Papet vaudois
55min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2u. 40min
Carac (Tartelette au chocolat)
2h
Bruns de Bâle
8h 40min
Bonhomme en pâte
2j 10 menit
Cake aux branches
1h 10min
Cake tyrolien automnal
1h 20min
Mousse au Toblerone®
3j 10 menit
Milanais
3h
Gâteau aux carottes
1h 10min
Cuchaule
2j 30 menit
Tresse bernoise
1u. 45min