Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait, et un peu pour badigeonner
- 80 g de beurre, en morceaux, mou
- ½ cube de levure boulangère fraîche, (env. 20 g), émiettée
- 1 c. à café de sucre
-
500
g de farine à tresse
lub 500 g de farine - 2 c. à café de sel
- 25 g d'eau
- 5 g de bicarbonate de soude
- 1 c. à café de sel de mer, pour parsemer
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2757 kJ / 659 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 94 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Miroirs à la gelée de vin chaud
2 Std. 40 Min
Gâteau du Vully
2h 30min
Carac (Tartelette au chocolat)
2 Std.
Gâteau des rois
1h 55min
Bonhomme en pâte
2hod. 10min
Gâteau des rois
2h 15min
Pain tessinois
1 godz. 50 min
Cake aux branches
1sa 10 dk
Pain paysan
3h
Milanais
3h
Cuchaule
2h 30min
Tresse bernoise
1 Std. 45 Min