Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 60 g de poireaux, en tronçons (2 cm)
- 70 g d'huile d'olive extra vierge (à adapter)
- 2 c. à café de sel (à adapter)
- 300 g d'eau
- 1 c. à café de sucre
-
25
g de levure boulangère fraîche
lub 2 ½ c. à café de levure boulangère sèche -
250
g de farine manitoba
lub 250 g de farine pour pizza - 250 g de farine d'épeautre
Garniture et fin de préparation
- 150 g de salami, en tranches (3 mm)
- 6 figues séchées, en quartiers
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1937 kJ / 463 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flammekueche aux lardons et herbes aromatiques
1j
Fougasse aux olives
2 godz. 20 min
Coquins de Linz
3h 15min
Pain müesli
2j
Biscuits aux amandes
40 min
Pâté uranais
1h 50min
Mini focacce fantaisie
2j 5 menit
Duo de mini-tresses au beurre
2j 10 menit
Bûche au chocolat et à l'orange
3h 45min
Focaccia au romarin
2j 30 menit
Pâte brisée
2j 5 menit
Biscuits aux noix
1 Std. 15 Min