Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 175 g de lait
- 175 g d'eau, tiède
-
½
cube de levure boulangère fraîche (env. 20 g) émiettée
lub 1 sachet de levure boulangère sèche (7 g) - 500 g de farine rustique, et un peu plus pour saupoudrer
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 978 kJ / 234 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 2 g
Alternatywne przepisy
Petits pains du 1er août
1sa 10 dk
Rösti bernois
40 dk
Gâteau du Vully
2 Std. 30 Min
Gâteau des rois
1 Std. 55 Min
Duo de mini-tresses au beurre
2h 10min
Bonhomme en pâte
2h 10min
Pain tessinois
1sa 50 dk
Pain bis en cocotte
2h 25min
Cake tyrolien automnal
1sa 20 dk
Milanais
3sa
Cuchaule
2 Std. 30 Min
Tresse bernoise
1 Std. 45 Min