Pain aux poires

Pain aux poires

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 28 godz.
3 pièces

Składniki

Garniture
  • 100 g de cerneaux de noix
  • 500 g de poires, entières, séchées coupées en quatre
  • 100 g de figues séchées coupées en deux
  • 100 g de pruneaux, secs, dénoyautés
  • 50 g de raisins de Smyrne
  • 50 g d'écorce de citron confit
  • 75 g de sucre
  • 1 c. à café de cannelle moulue
  • 1 pincée de clous de girofle, moulus
  • 20 g de jus de citron
  • 300 g de jus de raisin
Pâte
  • 250 g de beurre mou, coupé en morceaux (3 cm)
  • 500 g de farine
  • 1 c. à café de sel
  • ¼ c. à café de poudre à lever
  • 100 g d'eau
Finition
  • 1 œuf battu pour badigeonner

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pièce

Białko 32 g
Kalorie 9847 kJ / 2352 kcal
Tłuszcz 96 g
Węglowodany 324 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...