![Pizzi leccesi Pizzi leccesi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6CBCC281-24FD-418F-BCBC-CD3EE88984EF/Derivates/6dff3234-9522-4c4c-aa57-43ece134e02b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Condimento
- 150 g di cipolle a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di pomodorini gialli o rossi, a metà
- 1 cucchiaio capperi sotto sale, dissalati
- 10 olive nere denocciolate
- 1 pizzico di zucchero
- 1 rametto di origano fresco
Impasto
- 400 g di acqua
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di salsa di pomodoro
- 15 g di lievito di birra fresco
- 5 g di zucchero
- 400 g di farina tipo 0
- 200 g di farina tipo 00
- 10 g di sale
- 20 olive nere denocciolate
- Wartości odżywcze
- na 15 pezzi
- Kalorie
- 13062.8 kJ / 3120 kcal
- Białko
- 73.5 g
- Węglowodany
- 15.2 g
- Tłuszcz
- 98.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 29.6 g
- Sód
- 4699.2 mg
Alternatywne przepisy
Calzone pugliese alle cipolle
2hod. 30min
Pucce
7h
Pasta al vino
5min
Pizzo Salentino con la gialletta
3 Std. 30 Min
Cartellate
1hod. 5min
Lampascioni e patate
1hod. 15min
Pettole pugliesi
3 Std.
Pasticciotti leccesi
1hod. 15min
Pitta rustica salentina
1 Std. 40 Min
Minestra di fave con cicoria
50min
Panzerottini con mozzarella filante e carne
3 godz. 20 min
Focaccia barese
2h 55min