Pizzi leccesi
TM6

Pizzi leccesi

4.7 (24 oceny)

Składniki

Condimento

  • 150 g di cipolle a pezzi
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 500 g di pomodorini gialli o rossi, a metà
  • 1 cucchiaio capperi sotto sale, dissalati
  • 10 olive nere denocciolate
  • 1 pizzico di zucchero
  • 1 rametto di origano fresco

Impasto

  • 400 g di acqua
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di salsa di pomodoro
  • 15 g di lievito di birra fresco
  • 5 g di zucchero
  • 400 g di farina tipo 0
  • 200 g di farina tipo 00
  • 10 g di sale
  • 20 olive nere denocciolate

Wartości odżywcze
na 15 pezzi
Kalorie
13062.8 kJ / 3120 kcal
Białko
73.5 g
Węglowodany
15.2 g
Tłuszcz
98.4 g
Tłuszcz nasycony
14.4 g
Błonnik
29.6 g
Sód
4699.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy