Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta al vino
- 100 g di vino bianco secco
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 250 g di ricotta fresca, scolata
- 150 g di formaggio primo sale a pezzi piccoli
- 2 uova
- 50 g di scamorza a pezzi piccoli
- 1 pizzico di sale
- 100 g di salsiccia secca a fette, tipo lucana
- 2 uova sode, a fettine
Terminare la preparazione
- 1 tuorlo, leggermente sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2096 kJ / 501 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 32.1 g
- Tłuszcz
- 32.1 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ravioli dolci di castagne
1j 10 menit
Gattò di patate
1 Std. 30 Min
Scarcella di pasqua ripiena
55 min
Pizza con la ricotta
2j 40 menit
Tortano speck e fontina
2 Std.
Brioche ai peperoni
2h 45min
Calzone pugliese alle cipolle
2 Std. 30 Min
Calzoni ripieni con verdure e prosciutto
2 Std.
Pasticcio altamurano
3 Std. 30 Min
Calzoni fritti napoletani
2 Std. 30 Min
Pizza barese ai pomodorini
2 Std.
Pettole pugliesi
3 Std.