![Pizza rustica lucana Pizza rustica lucana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B07588F0-78DB-4F31-B6DE-16C0E6CCE32F/Derivates/868B491D-000F-4675-BC4B-66B6C5CD6940.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta al vino
- 100 g di vino bianco secco
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 250 g di ricotta fresca, scolata
- 150 g di formaggio primo sale a pezzi piccoli
- 2 uova
- 50 g di scamorza a pezzi piccoli
- 1 pizzico di sale
- 100 g di salsiccia secca a fette, tipo lucana
- 2 uova sode, a fettine
Terminare la preparazione
- 1 tuorlo, leggermente sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2096 kJ / 501 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 32.1 g
- Tłuszcz
- 32.1 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Strascinati con mollica e peperoni cruschi
2 Std.
Mostaccioli al mosto cotto
1 Std.
Calzoncelli melfitani
1h 40min
Cartellate
1 Std. 5 Min
Pastiera fiori d'arancio
12h
Calzoni vegetariani
1 Std. 50 Min
Calzoni fritti napoletani
2 Std. 30 Min
Scialatielli con pesto di cicorie su purea di fave
55 Min
Babà analcolico alle fragole
3 Std. 30 Min
Pastiera napoletana
15 godz.
Pettole pugliesi
3h
Pizza di scarola
3 Std. 30 Min