Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta per biscotto
- 150 g di zucchero
- 100 g di burro a pezzi
- 3 uova
- 50 g di latte intero
- ½ limone, solo la scorza grattugiata (senza la parte bianca)
- 500 g di farina tipo 00
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci (16 g)
Crema pasticcera al cioccolato
- 4 tuorli
-
40
g di farina tipo 00
lub 40 g di amido di mais (maizena) - 500 g di latte intero
- 85 g di zucchero
- 40 g di cioccolato fondente, a pezzi piccoli
Terminare la preparazione
- 200 g di Alchermes
- 60 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 634.4 kJ / 151.6 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 23.9 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 14.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torroncini abruzzesi
3 Std. 30 Min
Bombette di Carnevale ripiene
1h
Mini colombine all'arancia candita
1 Std. 30 Min
La colomba perfetta
7 godz.
Arancini di Carnevale
4 godz.
Alberello di bignè con crema diplomatica
2sa
Colomba
9 godz.
Panini arcobaleno
5h
Maritozzi
11h
Crostata crema e amarene
1 Std. 30 Min
Rotolo al tiramisù
3 Std. 30 Min
Torta della nonna (TM6)
1 Std. 30 Min