Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- burro q.b.
- 4 uova
- 120 g di zucchero
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 120 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
- 1 pizzico di sale
Fragole
- 100 g di fragole alcune intere, altre a metà o in quarti
- 400 g di fragole
Panna montata
- 50 g di zucchero
- 500 g di panna (30-40% di grassi), molto fredda
Terminare la preparazione
-
4
cucchiai di liquore all'amaretto
lub 4 cucchiai di Rum
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1731.4 kJ / 413.8 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 40.1 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.2 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 123.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan di Spagna panna e fragole
2sa
Vin cotto
2sa
Besciamella
15 Min
Panini di patate
20h
Muffin gufetti
1h 40min
Frozen cappuccino al kiwi e basilico
Brak ocen
Torta di mele della nonna con Affettatutto Bimby® (TM6)
2sa
Crostata alle mele cotogne
1 Std. 30 Min
Fiocchi di neve
5h
Torta di rose brioches con crema pasticcera alle fragole
4 godz.
Cornetti sfogliati (TM6)
9 godz.
Cheesecake al tiramisù
6h 30 min