![Pan di spagna panna e fragole Pan di spagna panna e fragole](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4acdb253bc921e79703d48b51fbfa457/Derivates/c55360c6ed4401ba1bae687c063615668365249c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- burro q.b.
- 4 uova
- 120 g di zucchero
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 120 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
- 1 pizzico di sale
Fragole
- 100 g di fragole alcune intere, altre a metà o in quarti
- 400 g di fragole
Panna montata
- 50 g di zucchero
- 500 g di panna (30-40% di grassi), molto fredda
Terminare la preparazione
-
4
cucchiai di liquore all'amaretto
lub 4 cucchiai di Rum
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1731.4 kJ / 413.8 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 40.1 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.2 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 123.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rotolo al caffe e nocciola
2h 30min
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Bombette di Carnevale ripiene
1h
Torta cuore soffice panna e caffè
4 Std. 30 Min
Alberello di bignè con crema diplomatica
2h
Coriandoli dolci
4h 10min
Torta pinguino
1h 30min
Panini al latte e burro
3 godz. 30 min
Pesche dolci
2h
Krapfen con crema pasticcera
4 Std. 20 Min
Cornetti sfogliati (TM6)
9 Std.
Frittatina alle zucchine
30min