![Profiteroles al limone Profiteroles al limone](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E92F4858-0868-4DBE-B0FB-EB03F1F21EEA/Derivates/D5C560EB-7AF1-4784-BB71-82FC87C74913.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 dose di pasta choux come da Libro "Le mie ricette con Bimby"
- 2 tuorli
- 90 g di zucchero
- 50 g di succo di limone
- 40 g di fecola di patate
- 40 g di burro
- 15 g di scorza di limone, preferibilmente biologica (senza la parte bianca)
- 260 g di latte intero
- 1 uovo
- 50 g di limoncello
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) ben fredda
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1569 kJ / 375 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fiocchi di neve
5 godz.
Pasta Choux
2h
Pasta choux
2h
Crema pasticcera
15 分钟
Pasta Choux
2h
Chiacchiere
1hod. 35min
Crema mousseline
1 Std.
Torta mimosa
1 Std. 5 Min
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1小时 20 分钟
Crostata crema e amarene
1 Std. 30 Min
Zeppole di San Giuseppe
1h 50min
Bignè con crema pasticcera
3 Std.