Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieni
- 30 g di pecorino stagionato, a pezzi (2-3 cm)
-
300
g di mozzarella intrecciata (treccia) a pezzi (3-4 cm)
lub 300 g di scamorza a pezzi (3-4 cm) - 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di carne trita mista (vitello e maiale)
- 100 g di salsa di pomodoro
- 1 spicchio di aglio
- 160 g di peperoni misti (gialli e rossi)
- 120 g di pomodori San Marzano, senza semi e a pezzi
- 3 - 4 foglie di basilico fresche, lavate
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato (opcjonalnie)
Impasto
- 100 g di latte
- 10 g di lievito di birra fresco
-
5
g di malto d'orzo
lub 5 g di zucchero - 1400 g di acqua
- 500 g di farina tipo 00 + q.b.
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 15 g di sale
- 30 g di succo di limone
Terminare la preparazione
- 1500 g di olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 124.9 kJ / 29.9 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 0.4 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 60.8 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 0.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panzerottini con mozzarella filante e carne
3 Std. 20 Min
Focaccia barese
2 Std. 55 Min
Focaccia barese TM6
4 Std.
Pettole pugliesi
3 Std.
Panzerotto pomodoro e mozzarella con polpo, rucola e ricotta al limone
3 Std. 20 Min
Panzerotti
5 godz.
Pizza barese ai pomodorini
2 Std.
Pucce
7h
Mini panzerotti al pecorino
1 godz. 40 min
Piccoli calzoni TM6
4 Std. 30 Min
Palline di Parmigiano Reggiano
30min
Corona di pan brioche ripiena di verdure e Asiago
3 Std. 30 Min