Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g di zucchero
- 45 g di strutto
- 125 g di farina tipo 00
- 1 tuorlo
- 15 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 125 g di ricotta, compatta
- 15 g di gocce di cioccolato
- 35 g di frutta candita mista
- 1 pizzico di cannella in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 6845 kJ / 1636 kcal
- Białko
- 29.1 g
- Węglowodany
- 219.8 g
- Tłuszcz
- 70 g
- Błonnik
- 5.4 g
Alternatywne przepisy
Dolcetti siciliani di mandorle
45 Min
Granita al limone
15min
Brioche col tuppo
3 Std. 30 Min
Gelo di anguria
3 Std. 30 Min
Sfincione favarese
3 Std.
Brioches siciliane
3h 15min
Timballo di anelletti al forno
1h 40min
Sfinciuni
3 Std. 30 Min
Cartocci e viennesi siciliani
3h 15min
Rosticceria siciliana
2h
Sfinci siciliane
2 godz. 30 min
Panelle
1 Std. 25 Min