Urządzenia i Akcesoria
Cassata siciliana (per 1 persona)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
1 porzione
Składniki
-
90 g zucchero
-
45 g di strutto
-
125 g di farina tipo 00
-
1 tuorlo
-
15 g di acqua
-
1 pizzico di sale
-
125 g di ricotta compatta
-
15 g di gocce di cioccolato
-
35 g di frutta candita mista
-
1 pizzico di cannella in polvere
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Białko
29.1 g
Kalorie
6845 kJ /
1636 kcal
Tłuszcz
70 g
Błonnik
5.4 g
Węglowodany
219.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sfinciuni
3 godz. 30 min
Gelo di anguria
3 godz. 30 min
Cassatelle pasquali
2 godz. 50 min
Cannoli siciliani (alla maniera de i Soprano)
1 godz. 5 min
Sfinci siciliane
2 godz. 30 min
Frutta Martorana
27 godz. 30 min
Piccole cassatine al forno
2 godz.
Cassata siciliana
6 godz. 35 min
Cartocci e viennesi siciliani
3 godz. 15 min
Sfincione favarese
3 godz.
Brioche col tuppo
3 godz. 30 min
Brioches siciliane
3 godz. 15 min