![Torta cuore soffice panna e caffè Torta cuore soffice panna e caffè](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/995f4242136452f50eaa5d1940e05702/Derivates/63401d6c180a11d91441942576275cfb673525c2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro q.b.
- 230 g di zucchero
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 20 g di amido di mais (maizena)
- 90 g di olio di semi di girasole
- 4 uova
- 90 g di latte
- 140 g di caffè espresso freddo
- 5 g di caffè in polvere
- 16 g di lievito in polvere per dolci
Farcia e termine della preparazione
- 10 g di caffè espresso freddo
- 50 g di liquore al caffè
- 500 g di panna (35% di grassi)
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2598.8 kJ / 621.2 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 81.2 g
- Tłuszcz
- 28.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 66.8 mg
Alternatywne przepisy
Rotolo al caffe e nocciola
2h 30min
Torta mimosa
1 godz. 5 min
Bombette di Carnevale ripiene
1h
Frozen cappuccino al kiwi e basilico
Brak ocen
Panna lime e nocciole
5 min
Crostata ripiena alle mele
2h
Crocchette alle patate dolci, Parmigiano Reggiano e prosciutto
4h
Torta soffice all'arancia
1h 30min
Alberello di bignè con crema diplomatica
2h
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1 Std. 20 Min
Crema pasticcera sottovuoto
1h
Krapfen con crema pasticcera
4 Std. 20 Min