![Taralli sugna e pepe Taralli sugna e pepe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0C381E1F-8BAE-4FAB-BD40-5F21D9CF9703/Derivates/EC83BB95-F1C2-4904-90C2-7B6242D34D5C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 100 g di farina tipo 00
- 10 g di lievito di birra fresco
- 80 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
Mandorle tostate
- 150 g di mandorle con la pelle
Impasto
- 25 g di sale
- 3 cucchiaini di pepe nero in polvere
- 200 g di strutto, a temperatura ambiente
- 400 g di farina tipo 00
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaino di miele
Terminare la preparazione
- 40 - 50 mandorle con la pelle
- acqua q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1364.7 kJ / 326.2 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 29.6 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 647.7 mg
Alternatywne przepisy
Parigina
3h 30 min
Casatiello sugna e pepe
2h 30min
Torta Babà napoletana
8 godz.
Roccocò
2h
Torrone napoletano
4 godz.
Panini napoletani con uova sode
2 Std. 50 Min
Ziti spezzati con ragù genovese
3h
Sfogliatelle frolle
2h 30min
Pizza di scarola
3h 30 min
Struffoli
1h
Pastiera napoletana
15 Std.
Panini napoletani
5h 20min