![Mafalde siciliane Mafalde siciliane](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A362A7E6-4551-4C75-B022-BD4BFA479F94/Derivates/1c2ff529-b09b-47e0-8e09-f3ab0a79799d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1580 g di acqua
- 8 g di lievito di birra fresco
- 5 g di malto d'orzo
- 500 g di semola rimacinata di grano duro
- 9 g di sale
- 15 - 20 g di semi di sesamo bianchi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1326 kJ / 317 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 64.7 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Brioches siciliane
3h 15min
Muffolette
3 Std.
Sfincione favarese
3 Std.
Pane nero siciliano
8 Std. 50 Min
Cartocci e viennesi siciliani
3h 15min
Filoncini di semola
4 Std.
Pane al semolino
4 Std.
Rosticceria siciliana
2h
Sfinciuni
3h 30 min
Filone di sola semola
2 godz. 50 min
Panelle
1 godz. 25 min
Pane siciliano
2h 45min