Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chickpea Flatbread
- 280 g dried chickpeas
- 200 g water
- 50 g olive oil, plus extra for greasing
- ½ tsp fine sea salt
- 1 tsp baking powder
- 1 Tbsp sesame seeds
Curried Vegetable Dip
- 30 g olive oil
- ½ tsp coriander seeds
- ½ tsp cumin seeds
- 1 tsp curry powder
- 1 tsp garlic powder
- 100 g aubergine, diced (1 cm)
- 100 g courgettes, diced (1 cm)
- 80 g tinned chopped tomatoes
- ½ tsp fine sea salt
- 1 Tbsp fresh coriander leaves, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2011 kJ / 480 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 12.3 g
Alternatywne przepisy
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40min
Butternut Squash Masala Dosa
11h 30min
Sesame and Chia Seed Loaf
2 Std. 20 Min
Cauliflower Pithivier in Gluten-free Cheddar Puff Pastry
2h 10min
Creamy White Beans and Leeks
20 Min
Beetroot salad
10 Min
Broad Bean and Chickpea Falafels
50min
Mini Falafel with Beetroot Houmous
20 Min
Houmous
13h 30 min
Tahini and Beetroot Dip
1 Std. 15 Min
Vegan Bean Burgers
1 Std. 20 Min
Red Pepper Houmous
5 Min