Chickpea Flatbread and Curried Vegetable Dip

Chickpea Flatbread and Curried Vegetable Dip

3.7 26 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

Chickpea Flatbread
  • dried chickpeas
    280 g
  • water
    200 g
  • olive oil plus extra for greasing
    50 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • baking powder
    1 tsp
  • sesame seeds
    1 Tbsp
Curried Vegetable Dip
  • olive oil
    30 g
  • coriander seeds
    ½ tsp
  • cumin seeds
    ½ tsp
  • curry powder
    1 tsp
  • garlic powder
    1 tsp
  • aubergine diced (1 cm)
    100 g
  • courgettes diced (1 cm)
    100 g
  • tinned chopped tomatoes
    80 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • fresh coriander leaves roughly chopped
    1 Tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 480 kcal / 2011 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 12.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...