Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chickpea Flatbread
- 280 g dried chickpeas
- 200 g water
- 50 g olive oil, plus extra for greasing
- ½ tsp fine sea salt
- 1 tsp baking powder
- 1 Tbsp sesame seeds
Curried Vegetable Dip
- 30 g olive oil
- ½ tsp coriander seeds
- ½ tsp cumin seeds
- 1 tsp curry powder
- 1 tsp garlic powder
- 100 g aubergine, diced (1 cm)
- 100 g courgettes, diced (1 cm)
- 80 g tinned chopped tomatoes
- ½ tsp fine sea salt
- 1 Tbsp fresh coriander leaves, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2011 kJ / 480 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 12.3 g
Alternatywne przepisy
Courgette and Carrot Loaf
45min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40min
Sweet Potato Soup with Star Anise
45min
Sweet Potato Curry
30min
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1h
Cape Malay Vegetable Curry
35 Min
Courgette & Ginger Marmalade
40min
Artisan Plant Pizza
35 Min
Slow Cooked Beans with Cider
2 Std. 30 Min
Chickpea Flatbread and Curried Vegetable Dip
50min
Popcorn and Buckwheat Bread
2 Std.
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 Min