Urządzenia i Akcesoria
Chickpea Flatbread and Curried Vegetable Dip
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions
Składniki
Chickpea Flatbread
-
dried chickpeas280 g
-
water200 g
-
olive oil plus extra for greasing50 g
-
fine sea salt½ tsp
-
baking powder1 tsp
-
sesame seeds1 Tbsp
Curried Vegetable Dip
-
olive oil30 g
-
coriander seeds½ tsp
-
cumin seeds½ tsp
-
curry powder1 tsp
-
garlic powder1 tsp
-
aubergine diced (1 cm)100 g
-
courgettes diced (1 cm)100 g
-
tinned chopped tomatoes80 g
-
fine sea salt½ tsp
-
fresh coriander leaf roughly chopped1 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
15 g
Kalorie
2011 kJ /
480 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
12.3 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Quick Falafel
30 min
Butternut Squash Masala Dosa
11 godz. 30 min
Vegetable Oat Bake
1 godz. 15 min
Butterbean Mash with Paprika
20 min
Courgette and Dried Fruit Scones
30 min
Chickpea Flatbread and Curried Vegetable Dip
50 min
Courgette and Cocoa Cake
24 godz.
Broad Bean and Chickpea Falafels
50 min
Multi-seed Cocoa Bars
50 min
Mini Falafel with Beetroot Houmous
20 min
Carrot Cake Cookies
35 min
Naturally Sweet Apple and Date Cake (Gluten and Dairy Free)
1 godz.