Wersje kompatybilne
Satay Tofu Kebabs; Massaman Curry with Jasmine Rice
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Satay Tofu Kebabs
- 2 limes, freshly squeezed juice only
- 1 garlic clove
- 150 g crunchy peanut butter
- 15 g light soy sauce
- 40 g water
- 1 fresh red chilli, halved, deseeded
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 10 g fresh coriander leaves, plus extra for garnishing
- 500 g firm tofu, patted dry, cut in pieces (4 cm)
- 100 g red onions, cut in wedges
- 150 g courgettes, cut in pieces (4 cm)
- 100 g cherry tomatoes
- 120 g button mushrooms, halved if large
Massaman Curry and Jasmine Rice
- 2 tsp cumin seeds
- 2 tsp coriander seeds
- 10 cloves
- 2 tsp dried fennel seeds
- 4 banana shallots, halved
- 4 garlic cloves
- 2 stalks fresh lemon grass, white part only, cut in pieces (1 cm)
- 25 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 10 g vegetable oil
- 2 fresh green chillies, halved, deseeded if desired
- 30 g fresh coriander, stalks only, cut in pieces
-
3
fresh makrut lime leaves
lub makrut lime leaves - 250 g jasmine rice
- 1200 g water
- 400 g coconut milk
- 400 g sweet potatoes, peeled, diced (4 cm)
- 150 g red pepper (approx. 1 large pepper), cut in pieces (3 cm)
- 1 Tbsp tamarind paste
- 2 bay leaves
- ½ tsp ground cinnamon
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade, crumbled - 400 g boiling water
- 1 tsp salt
- 150 g green beans, trimmed, halved
- 250 g cauliflower florets
- fresh coriander leaves, for garnishing
- 1 lime, quartered, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4701 kJ / 1124 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 131 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Błonnik
- 19 g
- Sód
- 951 mg
Alternatywne przepisy
Vegetarian Chilli
35min
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25min
Allergen-friendly Roasted Butternut Squash and Black Bean Chilli
45min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30min
Chana Masala
45min
Coconut Dhal
20min
Vegetable and Chickpea Tagine
50min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45min
Coconut and Spinach Dahl
50min