Wersje kompatybilne
Lemon and Herb Salmon Burgers with Parmesan Courgettes
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Parmesan Courgettes
- 60 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 60 g white bread, cut in pieces
- 1 medium egg
- 1 tsp fine sea salt
- 500 g courgettes, cut in batons (5 cm x 1 cm)
Mayonnaise
- 150 g sunflower oil
- 1 medium egg
- 2 pinches ground black pepper
- ½ tsp fine sea salt
- 1 tsp vinegar
- 2 tsp Dijon mustard
Salmon Burgers
- 60 g shallots, halved
- 5 g fresh dill leaves
- 1 Tbsp fresh tarragon, cut in pieces
- 400 g fresh salmon fillets, skinless, cut in pieces
- 80 g frozen green peas
- 1 Tbsp grated lemon zest
- ½ tsp fine sea salt
Serving
- 2 Tbsp olive oil
- 4 burger buns
- 160 g cherry tomatoes, halved
- 8 green lettuce leaves, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4110 kJ / 982 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 68 g
- Błonnik
- 4.1 g
Alternatywne przepisy
Salmon en Croute with Lemon Risotto
45 min
Salmon with Spinach, Tomatoes and Lentils
40 min
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35 min
Mexican Stuffed Peppers
45 min
Steamed Sea Bass with Watercress Orange Couscous
35 min
Salmon, Quinoa, Feta and Mixed Vegetable Salad
50min
Hake and Prawn Burger
15 min
Prawn and Spring Greens Mini Tacos
45 min
Trapanese Couscous with Fish, Tomatoes and Almonds - Couscous alla trapanese con pesce, pomodori e mandorle
1h
Haddock and Potato Traybake with Steamed Vegetables
45 min
Salmon and Couscous Parcels with Sun-dried Tomatoes
35 min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h