![Friselle cozze e polpo Friselle cozze e polpo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/264513.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaio di sale grosso
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1000 g di polpo fresco pulito
- 1000 g di cozze pulite
- 500 g di pane tipo friselle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2217 kJ / 530 kcal
- Białko
- 31.1 g
- Węglowodany
- 59.9 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di polpo, sedano e prezzemolo
50min
Babà napoletano
3 godz.
Anatra all'orientale con funghi, verdure e riso
1h 5min
Turbanti di spigola e arancio
1h
Crêpes ai funghi
1óra 50p
Panini alla griglia con salsiccia (Boerewors)
2h 20min
Astice in bella vista
1h 15min
Zuppa di pesce alla napoletana
1h 10min
Éclair alla crema di limone
4 Std.
Spaghetti cozze e limone
55min
Cuore di merluzzo e contorno di cicoria
45min
Friselle
4 Std.