Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 cuori di carciofo
- 1 limone, il succo spremuto fresco
- 100 g di pecorino Romano a pezzi
- 1 mazzetto di menta fresca, le foglioline
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 2 uova
- 80 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di lievito istantaneo per torte salate
- 100 g di acqua
- olio di arachidi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1273.8 kJ / 304.5 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 762.5 mg
Alternatywne przepisy
Carciofi gratinati alle erbe aromatiche
1sa
Ghirlanda di pasta con verdure arrosto
1 Std. 40 Min
Zuppa di patate novelle, carciofi e scarola
50 dk
Lasagne vegan con funghi, cavolo nero e pesto di rucola e noci
1sa 30 dk
Arrosto di maiale con patate, verdure al vapore e salsa al sidro
2 Std. 20 Min
Gattò di patate (TM6)
1sa 30 dk
Cipollata (focaccia con cipolle)
3h 30min
Torta salata con ragù
1sa 30 dk
Timballo di riso alla siciliana
1sa 30 dk
Frittelle di bietole
45 dk
Arancini di riso da "Gli arancini di Montalbano"
3h
Pettole pugliesi
3h