Calamarata cozze e vongole su vellutata di piselli

Calamarata cozze e vongole su vellutata di piselli

4.2 24 oceny
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Mise en place
  • 2 rametti di prezzemolo fresco le foglioline lavate
  • 1000 g di cozze fresche pulite (vedere consigli)
  • 500 g di vongole spurgate in acqua fredda (vedere consigli)
  • 650 g di acqua
  • 240 g di pasta secca corta tipo calamarata
  • 40 g di scalogno a metà
  • 10 g di radice fresca di zenzero pelata
  • 200 g di piselli freschi sgranati (peso lordo 800 g)
  • 100 g di liquido di cottura dei molluschi (filtrato)
  • 1 cucchiaino raso di sale
Terminare la preparazione
  • 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 450 kcal / 1883 kJ
Białko 22.1 g
Tłuszcz 19.1 g
Węglowodany 50.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...