![Agnello cacio e uova Agnello cacio e uova](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1AB4063C-C6D9-4C8F-8F9F-974B46ACCE68/Derivates/48bc047a-5969-4767-980a-ffed3a91348b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 60 g di cipolla dorata a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1000 g di bocconcini di carne di agnello (3 cm circa)
- 100 g di vino bianco secco
- 800 g di piselli freschi
- 2 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 6 uova
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3929.3 kJ / 938.5 kcal
- Białko
- 29.2 g
- Węglowodany
- 22.6 g
- Tłuszcz
- 51.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.1 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 1247.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan di Spagna salato pomodori, crudo e mozzarella
3 Std. 30 Min
Marmitako di polpo
50 min
Paris-Brest salato con crema al Parmigiano reggiano e melagrana
2hod. 40min
Petto d'anatra all'aceto balsamico
1 Std. 40 Min
Cestini di pasta fillo con lenticchie e zampone
1 godz. 20 min
Pollo ai peperoni
1 Std. 5 Min
Pollo al limone
50 min
Baccalà sottovuoto con noci alla sarda
1 godz. 10 min
Gamberi rossi con salsa alla papaya sottovuoto
45 min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 min
Calamarata cozze e vongole su vellutata di piselli
2 Std. 30 Min
Ragù alla barese
4 Std.