![Malloreddus alla campidanese Malloreddus alla campidanese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/05860fdb-ea9f-4495-af67-b1a054de3926/Derivates/7322620e-c164-43fe-8be6-a4f632416aa4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Malloreddus
- 600 g di semola rimacinata di grano duro
- 270 g di acqua tiepida
- 1 cucchiaino di sale
- 1 bustina di zafferano in polvere
Sugo
- 40 g di cipolla a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di salsiccia di maiale fresca, sgranata (vedere varianti)
- 100 g di vino bianco
- 700 g di passata di pomodoro
- ½ cucchiaino di sale
- 7 foglie di basilico fresche, lavate
- 5 g di zucchero
- ½ - 1 bustina di zafferano in polvere, a piacere
Terminare la preparazione
- pecorino sardo grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 659.5 kJ / 659.5 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 72.9 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 7.7 g
- Sód
- 1141.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ravioli sardi (Culurgiones)
2h 30min
Zeppole sarde
3 Std.
Papassini sardi
8 godz. 45 min
Pardulas
8 Std. 40 Min
Zuppa di muscoli
45 min
Panada sarda
2 Std. 55 Min
Seadas
1h 5min
Fregola con le seppie
40min
Sugo all'arrabbiata
20min
Sugo alla puttanesca
45 min
Sugo all'amatriciana
50 min
Ragù di salsiccia
1h 15 min.