![Baccalà alla livornese Baccalà alla livornese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f75894f5-5d44-406c-8687-8b13248d6542/Derivates/871be652-a4e9-493d-b53a-c75927e6cfeb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di baccalà ammollato e dissalato
- 60 g di carota, pelata e a pezzi
- 120 g di gambi di sedano a pezzi
- 120 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di pomodori pelati
- 100 g di acqua
- 25 g di olive nere denocciolate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 953.5 kJ / 227.8 kcal
- Białko
- 33.8 g
- Węglowodany
- 8.7 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 36.3 mg
Alternatywne przepisy
Orata al sale
40 min
Baccalà ricco della Vigilia (TM6)
1 Std.
Stoccafisso con i porri
50 Min
Baccalà alla ligure
1 Std.
Seppie in zimino
40 min
Baccalà agli agrumi e purea di cavolo romano
55 min
Baccalà su crema di cime di rapa piccanti e olio all'aglio (di Marisa Maffeo)
1 Std. 10 Min
Triglie in salsa piccante
30 Min
Zuppa di baccalà alle cipolle
35 min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1 Std. 10 Min
Baccalá alle olive
25 Min
Carciofi stufati
30 Min