Lasagne ai funghi

Lasagne ai funghi

4.7 121 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porzioni

Składniki

Preparazione
  • 200 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2 cm)
Funghi
  • 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 spicchio di aglio
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 800 g di funghi champignon a fette
  • 60 g di funghi porcini secchi ammollati in acqua tiepida per 20 minuti e strizzati
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Besciamella
  • 1800 g di latte intero
  • 150 g di burro a pezzi
  • 180 g di farina tipo 00
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 3 pizzichi di pepe nero macinato
  • 3 pizzichi di noce moscata grattugiata (opcjonalnie)
  • 500 g di pasta secca tipo lasagne circa 20 fogli (10 cm x 20 cm)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 451.8 kcal / 1888 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 45.2 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 12.7 g
Sód 17.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...