Wersje kompatybilne
Straccetti di tacchino al limone con julienne di verdure
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di cipollotto verde a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- farina tipo 00 q.b.
- 300 g di petto di tacchino a listarelle (2 cm)
- 80 g di carote, pelate e a listarelle sottili
- 200 g di zucchine a listarelle sottili
- 20 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 500 g di acqua
- 20 g di salsa di soia
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1489 kJ / 356 kcal
- Białko
- 38.6 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 90 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petto di pollo e zucchine
50 dk
Bocconcini di pollo al limone
45 dk
Straccetti di vitello al vino bianco
30 Min
Filetti di salmone al Varoma con contorno di verdure
40 Min
Bocconcini di pollo al curry con patate e verdure
1 godz. 5 min
Straccetti di pollo alla curcuma
35 dk
Straccetti di pollo con erbe e pinoli
25 Min
Bocconcini di pollo al cartoccio con verdure
50 dk
Pollo e insalata tiepida di patate
55min
Insalata di tacchino e fagiolini
45 dk
Filetti di branzino alla pizzaiola
45 dk
Filetti di salmone e cous cous con verdure e salsa alla curcuma
50 dk