![Salmone alla menta con pepe rosa e zenzero Salmone alla menta con pepe rosa e zenzero](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/80538C11-15F7-4440-976A-860CC39D037E/Derivates/5FAB71FC-F72D-4716-94DF-2F04385A6ED4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di acqua
- ½ cucchiaino di radice fresca di zenzero grattugiata
- 500 g di filetti di salmone fresco (125 g l'uno)
- 2 cucchiaino di pepe rosa in grani
- 10 g di sale fino
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 20 foglioline di menta fresca, lavate
- ½ - 1 limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1527 kJ / 366 kcal
- Białko
- 23.2 g
- Węglowodany
- 0.7 g
- Tłuszcz
- 30 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tonno aromatizzato al profumo di limone
35min
Pesce spada all'arancia
40min
Branzino al lime e pistacchi
30min
Orata al sale
40min
Insalata di gamberi, avocado e mango
30min
Spigola con uvetta e pinoli
45min
Salmone con crudo di pomodori
35min
Spada alle erbe con olive
40min
Salmone all'arancia e pistacchi
40min
Tonno in pesto di mandorle e olive
30min
Filetti di salmone al Varoma con contorno di verdure
40min
Filetti di orata allo zenzero al cartoccio
55min