Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 - 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 180 g di patate, pelate e a tocchetti
- 60 g di cipolle a listarelle
- 200 g di bietole, le foglie
- 3 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 600 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1018.8 kJ / 243.5 kcal
- Białko
- 13.9 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 389.3 mg
Alternatywne przepisy
Frittata alle zucchine
40min
Finocchi alla valdostana
40min
Frittata di spinaci al forno
45min
Frittata zucchine, carote e cicoria
50 min
Frittata con patate e cipollotti di Tropea
1 godz.
Frittata di asparagi e frutta secca
1 godz.
Tortino di fagiolini e patate
1h 30min
Torta salata porri e bietole
1h 30min
Torta alle bietole
3h
Frittata di asparagi selvatici
55 min
Frittata con carciofi
40min
Torta salata di bietole
1 godz.