![Frittata di bietole, patate e cipolla Frittata di bietole, patate e cipolla](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4340A009-CE52-43C1-98B3-2ABFF6DAF3B4/Derivates/FCB647AF-A057-4A88-9C2C-2CE42502A959.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 - 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 180 g di patate, pelate e a tocchetti
- 60 g di cipolle a listarelle
- 200 g di bietole, le foglie
- 3 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 600 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1018.8 kJ / 243.5 kcal
- Białko
- 13.9 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 389.3 mg
Alternatywne przepisy
Torta alle bietole
3h
Torta salata di bietole
1 Std.
Torta salata bietole e uova
2h
Tortino di fagiolini e patate
1h 30min
Frittata con patate e cipollotti di Tropea
1 Std.
Frittata broccoli e prosciutto
35min
Sformato di finocchi
1 Std.
Frittata zucchine, carote e cicoria
50 Min
Frittata di asparagi e frutta secca
1 Std.
Torta salata porri e bietole
1h 30min
Frittata alle zucchine
40 Min
Frittata di spinaci al forno
45min