Sałatka z białą fasolą, jajkami i małżami

Sałatka z białą fasolą, jajkami i małżami

3.8 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 porcji

Składniki

  • 1000 g małży venus świeżych lub mrożonych
    1000 g małży sercówek, świeżych lub mrożonych
  • 300 g wody plus dodatkowa ilość do namoczenia małży
  • 2 łyżeczki soli
  • 100 - 120 g cebul dymek tylko białe cześci, przekrojonych na pół
  • 100 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 100 g oliwy z oliwek extra vergine
  • 4 - 5 łyżek białego octu winnego
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1100 - 1200 g białej fasoli, z puszki (4 opakowania), odsączonej z zalewy
  • 100 g zielonych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
  • 4 łyżki szczypiorku, świeżego z cebuli dymki, posiekanego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 278.1 kcal / 1164.3 kJ
Białko 20.2 g
Tłuszcz 14.2 g
Węglowodany 24.5 g
Błonnik 5.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...