Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g małży venus, świeżych lub mrożonych
- 300 g wody, plus dodatkowa ilość do namoczenia małży
- 2 łyżeczki soli
- 100 - 120 g cebul dymek, tylko białe cześci, przekrojonych na pół
- 100 g zielonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 100 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 100 g oliwy z oliwek extra vergine
- 4 - 5 łyżek białego octu winnego
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 1100 - 1200 g białej fasoli, z puszki (4 opakowania), odsączonej z zalewy
- 100 g zielonych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
- 4 łyżki szczypiorku, świeżego, z cebuli dymki, posiekanego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1164.3 kJ / 278.1 kcal
- Białko
- 20.2 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ryż z pomidorami
30 min
Surowy kuskus z kalafiora (dieta raw)
20min
Hiszpańskie krokieciki ziemniaczane
3h
Nadziewane warzywa
1 godz. 20 min
Sałatka z gotowanych ziemniaków z miętowo-cytrynowym sosem
15 min
Sałatka z młodych ziemniaków
50 min
Sałatka z makaronem razowym
35min
Seitan z sosem pomarańczowym
2h
Tagliatelle z marchewki i cukinii
35min
Sałatka z kaszą kuskus
45 min
Suflety kalafiorowe
55 min
Roladki z ogórka
30 min