
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z białą fasolą, jajkami i małżami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 porcji
Składniki
-
1000 g małży venus świeżych lub mrożonych
-
300 g wody plus dodatkowa ilość do namoczenia małży
-
2 łyżeczki soli
-
100 - 120 g cebul dymek tylko białe cześci, przekrojonych na pół
-
100 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
100 g oliwy z oliwek extra vergine
-
4 - 5 łyżek białego octu winnego
-
6 jajek ugotowanych na twardo
-
1100 - 1200 g białej fasoli, z puszki (4 opakowania), odsączonej z zalewy
-
100 g zielonych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
-
4 łyżki szczypiorku, świeżego z cebuli dymki, posiekanego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
278.1 kcal /
1164.3 kJ
Białko
20.2 g
Tłuszcz
14.2 g
Węglowodany
24.5 g
Błonnik
5.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SAŁATKI XXL
10 Przepisów
Polska
Polska