Kotlety śledziowe z kaparami

Kotlety śledziowe z kaparami

3.6 39 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • 400 g filetów ze śledzia świeżych, bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 30 g masła klarowanego plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 1 jajko
  • 20 g kaparów, konserwowych odsączonych
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście posiekanej
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • bułka tarta ilość do obtoczenia kotletów

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 19.2 g
Kalorie 1224.6 kJ / 292.5 kcal
Tłuszcz 20.5 g
Błonnik 1.1 g
Węglowodany 9.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...