Kotlety śledziowe z kaparami
TM5 TM6

Kotlety śledziowe z kaparami

3.5 (37 ocen)

Składniki

  • 400 g filetów ze śledzia, świeżych, bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki
  • 50 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 30 g masła klarowanego, plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 1 jajko
  • 20 g kaparów, konserwowych, odsączonych
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście, posiekanej
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • bułka tarta, ilość do obtoczenia kotletów

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1224.6 kJ / 292.5 kcal
Białko
19.2 g
Węglowodany
9.2 g
Tłuszcz
20.5 g
Błonnik
1.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy