Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g filetów ze śledzia, świeżych, bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g masła klarowanego, plus dodatkowa ilość do smażenia
- 1 jajko
- 20 g kaparów, konserwowych, odsączonych
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście, posiekanej
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- bułka tarta, ilość do obtoczenia kotletów
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1224.6 kJ / 292.5 kcal
- Białko
- 19.2 g
- Węglowodany
- 9.2 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kotlety z wątróbki
35 min
Bigos z czerwonej kapusty
1 godz. 30 min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 godz. 15 min
Paprykarz ze śledziem
1 godz. 30 min
Pasztet z dorsza
1 Std. 10 Min
Terrina z łososia i ricotty
4hod. 35min
Śledzie po wileńsku
13 godz. 45 min
Warstwowa sałatka śledziowa
2 Std. 45 Min
Śledzie w sosie musztardowym
10 Std. 15 Min
Cebule faszerowane wątróbką
1 godz. 55 min
Muffinki z tuńczykiem
50 min
Biała kiełbasa z konfiturą cebulową
1 Std. 10 Min