Urządzenia i Akcesoria
Zielone cannelloni
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
-
40 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
2 gałązki tymianku, świeżego
-
1 liść laurowy, suszony
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g wody
-
400 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
-
350 g różyczek brokułu
Masa śmietanowo-serowa
-
150 g sera gorgonzola pokrojonego na kawałki
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 opakowanie makaronu, suchego, typu cannelloni (ok. 20 szt., 250 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
13.9 g
Kalorie
1578 kJ /
377 kcal
Tłuszcz
17.1 g
Błonnik
7.7 g
Węglowodany
49.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Warzywna zapiekanka z ciastem filo
1小时 20 分钟
Lasagne brokułowa z łososiem
1小时 30 分钟
Muszle makaronowe faszerowane ricottą i szpinakiem
1小时 35 分钟
Lasagne serowa ze szpinakiem
2小时 45 分钟
Naleśniki zapiekane z kurkami i ricottą
1小时 10 分钟
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1小时 30 分钟
Cannelloni z farszem z karczochów i sosem pomidorowym
1小时 35 分钟
Crumble po indyjsku
1小时 20 分钟
Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze
1小时 25 分钟
Cukinia nadziewana kaszą jaglaną
1小时 20 分钟
Tarta wegetariańska
1小时 10 分钟
Farfalle z tagliatelle z cukinii w sosie z mascarpone Laury Drost
50 分钟