Zielone cannelloni

Zielone cannelloni

4.5 291 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porcji

Składniki

  • 40 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
  • 150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 2 gałązki tymianku, świeżego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 400 g wody
  • 400 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
  • 350 g różyczek brokułu
Masa śmietanowo-serowa
  • 150 g sera gorgonzola pokrojonego na kawałki
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 opakowanie makaronu, suchego, typu cannelloni (ok. 20 szt., 250 g)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 13.9 g
Kalorie 1578 kJ / 377 kcal
Tłuszcz 17.1 g
Błonnik 7.7 g
Węglowodany 49.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...