Urządzenia i Akcesoria
Zielone cannelloni
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
-
40 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
2 gałązki tymianku, świeżego
-
1 liść laurowy, suszony
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g wody
-
400 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
-
350 g różyczek brokułu
Masa śmietanowo-serowa
-
150 g sera gorgonzola pokrojonego na kawałki
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 opakowanie makaronu, suchego, typu cannelloni (ok. 20 szt., 250 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
13.9 g
Kalorie
1578 kJ /
377 kcal
Tłuszcz
17.1 g
Błonnik
7.7 g
Węglowodany
49.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Warzywna zapiekanka z ciastem filo
1 godz. 20 min
Lasagne brokułowa z łososiem
1 godz. 30 min
Muszle makaronowe faszerowane ricottą i szpinakiem
1 godz. 35 min
Lasagne serowa ze szpinakiem
2 godz. 45 min
Ragout z marynowanym tofu
1 godz. 40 min
Warzywna zapiekanka z kaszą bulgur
1 godz. 35 min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 min
Farfalle z tagliatelle z cukinii w sosie z mascarpone Laury Drost
50 min
Tarta wegetariańska
1 godz. 10 min
Quiche z brokułami i kalafiorem
1 godz. 50 min
Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze
1 godz. 25 min