
Urządzenia i Akcesoria
Zielone cannelloni
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na kawałki40 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki150 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek20 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
tymianku, świeżego2 gałązki
-
liść laurowy, suszony1
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
wody400 g
-
pora pokrojonego w 2 cm plastry400 g
-
różyczek brokułu350 g
Masa śmietanowo-serowa
-
sera gorgonzola pokrojonego na kawałki150 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
makaronu jajecznego, suchego, typu cannelloni (ok. 20 szt., 250 g)1 opakowanie
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
377 kcal /
1578 kJ
Białko
13.9 g
Tłuszcz
17.1 g
Węglowodany
49.4 g
Błonnik
7.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Lasagne ze szpinakiem, mozzarellą i ricottą
1 godz. 30 min
Lasagne brokułowa z łososiem
1 godz. 30 min
Muszle makaronowe z pszenicy durum faszerowane ricottą i szpinakiem
1 godz. 35 min
Lasagne serowa ze szpinakiem
2 godz. 45 min
Naleśniki zapiekane z kurkami i ricottą
1 godz. 10 min
Cukinia nadziewana kaszą jaglaną
1 godz. 20 min
Farfalle z tagliatelle z cukinii w sosie z mascarpone Laury Drost
50 min
Cannelloni z farszem z karczochów i sosem pomidorowym
1 godz. 35 min
Lasagne z domową ricottą i zielonymi warzywami
2 godz.
Warzywna zapiekanka z ciastem filo
1 godz. 20 min
Tarta wegetariańska
1 godz. 10 min
Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze
1 godz. 25 min