Zielone cannelloni

Zielone cannelloni

4.5 278 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porcji

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na kawałki
    40 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    150 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • tymianku, świeżego
    2 gałązki
  • liść laurowy, suszony
    1
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • wody
    400 g
  • pora pokrojonego w 2 cm plastry
    400 g
  • różyczek brokułu
    350 g
Masa śmietanowo-serowa
  • sera gorgonzola pokrojonego na kawałki
    150 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    200 g
  • makaronu jajecznego, suchego, typu cannelloni (ok. 20 szt., 250 g)
    1 opakowanie

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 377 kcal / 1578 kJ
Białko 13.9 g
Tłuszcz 17.1 g
Węglowodany 49.4 g
Błonnik 7.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...