Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
100
g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na 2-2,5 cm kawałki
lub 100 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, pokrojonej na 2-2,5 cm kawałki, uprzednio rozmrożonej - wrząca woda, ilość do sparzenia fasolki
- 60 - 80 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 180 - 200 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 15 g oleju rzepakowego
- 4 jajka, rozm. M
- 30 g mąki kukurydzianej, Melvit
- 5 g kolendry, świeżej, tylko liście (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
- ¼ łyżeczki chili, mielonego
- ½ łyżeczki soli
- 100 g kiełbasy chorizo, pokrojonej w 1 cm kostkę
- 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 981.8 kJ / 234.5 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carimañolas z mięsem i serem
3 Std. 5 Min
Burgery z chorizo, guacamole i granatem
2h
Frittata niskowęglowodanowa
40 Min
Lasagne niskowęglowodanowa
1 Std. 30 Min
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40 Min
Groszek z jajkiem
1h
Frittata z jarmużem i ziemniakami
1h 10min
Meksykańskie chili z serem i chorizo
50 Min
Chili z pieczoną dynią piżmową i czarną fasolą
45min
Jaglany quiche ze szpinakiem i oliwkami
1h 45 min
Fataya z łososiem i pikantnym sosem
2 Std. 10 Min
Cytrynowo-ziołowe burgery z łososia z cukinią w parmezanie
1h