Urządzenia i Akcesoria
Frittata z fasolką, papryką i chorizo
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
100 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, pokrojonej na 2-2,5 cm kawałki, uprzednio rozmrożonej100 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 2-2,5 cm kawałki
-
wrząca woda ilość do sparzenia fasolki
-
60 - 80 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
180 - 200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
15 g oleju rzepakowego
-
4 jajka rozm. M
-
30 g mąki kukurydzianej Melvit
-
5 g kolendry, świeżej (opcjonalnie) tylko liście
-
1 łyżeczka sosu sojowego
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
¼ łyżeczki chili, mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
100 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 1 cm kostkę
-
500 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
14.2 g
Kalorie
981.8 kJ /
234.5 kcal
Tłuszcz
15.2 g
Błonnik
2.8 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Meksykańskie chili z serem i chorizo
50 min
Frittata z jarmużem i ziemniakami
1 godz. 10 min
Lasagne niskowęglowodanowa
1 godz. 30 min
Mizza (pizza na mięsnym spodzie)
1 godz. 55 min
Kotlety (kofty) z jagnięciny i fety w greckim stylu
30 min
Placki porowe z mięsnym farszem
1 godz.
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40 min
Pieczone papryki po meksykańsku
55 min
Frittata Caprese
30 min
Pizza kalafiorowa z kiełbasą pepperoni
1 godz. 20 min
Frittata niskowęglowodanowa
40 min
Shakshuka z ciecierzycą i boczkiem na Varomie
40 min