Urządzenia i Akcesoria
Mini frittaty
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
100 g chudego boczku, wędzonego pokrojonego w 1 cm kostkę
-
20 g cebuli szalotki
-
70 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
110 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
20 g rukoli drobno pokrojonej
-
4 jajka
-
⅓ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
3 szczypty papryki, mielonej
-
masło do natłuszczenia foremek
-
500 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1040 mg
Białko
22 g
Kalorie
1350 kJ /
323 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPISY DLA DWOJGA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ziołowa frittata z ricottą
55 min
Suflet z boczku i jajek
40 min
Siemianka
20 min
Gofry a'la frittata
1 godz. 20 min
Deser kokosowy z Varomy
1 godz.
Kotleciki ryżowe
45 min
Frittata z grzybami
45 min
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30 min
Jogurt Balans
2 godz. 10 min
Muffinki makaronowe
1 godz.
Placki z otrębów owsianych
2 godz. 40 min
Omlet makaronowy z Varomy
40 min