Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g chudego boczku, wędzonego, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 20 g cebuli szalotki
- 70 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
- 110 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 20 g rukoli, drobno pokrojonej
- 4 jajka
- ⅓ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 3 szczypty papryki, mielonej
- masło, do natłuszczenia foremek
- 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1350 kJ / 323 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 1040 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Drobiowe rolady z czerwonym pesto
50 min
Mini frittaty z salsą z awokado i wędzonego łososia
45 min
Mini tarty
1 godz. 45 min
Frittata ze szparagami
50 min
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1 Std. 25 Min
Frittata z grzybami
45 min
Ziołowa frittata z ricottą
55 Min
Jajka w kokilkach na parze
45 min
Suflety z owocami leśnymi
50 min
Gofry a'la frittata
1h 20 min
Muffinki makaronowe
1h
Siemianka
20 Min