Mini frittaty

Mini frittaty

4.1 85 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje

Składniki

  • 100 g chudego boczku, wędzonego pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 20 g cebuli szalotki
  • 70 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
  • 110 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 20 g rukoli drobno pokrojonej
  • 4 jajka
  • ⅓ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 3 szczypty papryki, mielonej
  • masło do natłuszczenia foremek
  • 500 g wody

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1040 mg
Białko 22 g
Kalorie 1350 kJ / 323 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...