Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dressing
- 50 g oliwy z oliwek extra vergine
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 szczypta curry, mielonego
- 1 szczypta kurkumy, suszonej, mielonej (opcjonalnie)
- ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Kuskus
- 500 g różyczek kalafiora, pokrojonych na kawałki
- 70 g marchewki, pokrojonej na 3-4 cm kawałki
- 30 g selera naciowego, pokrojonego na 3-4 cm kawałki
- 70 g cukinii, pokrojonej na 3-4 cm kawałki
- 70 g żółtej papryki, pokrojonej na kawałki
- 10 pomidorków cherry, pokrojonych w ćwiartki
- 4 - 5 gałązek mięty, świeżej, tylko liście
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 717.6 kJ / 171.5 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 354.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z soczewicy
45min
Sałatka z jarmużu z burakiem
45min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 godz. 10 min
Curry z tofu i aromatycznym ryżem
1 godz. 30 min
Sałatka z soczewicą w stylu greckim
20min
Surowa sałatka z kiełków lucerny i warzyw (dieta raw)
25min
Pikantny brokuł z kokosową posypką
35min
Sałatka detox z kalafiorem i cieciorką
13 godz. 50 min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50min
Sałatka ze szparagami i brązowym ryżem
50min
Sałatka z ciecierzycy
25min
Sałatka z zielonej soczewicy
45min