
Urządzenia i Akcesoria
Drobiowe rolady z czerwonym pesto
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
5 porcji
Składniki
Czerwone pesto
-
70 g oliwy z oliwek
-
40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
160 g orzeszków piniowych
-
100 g pomidorów, suszonych
Drobiowe rolady
-
10 - 15 g liści szpinaku, świeżych bez łodyg (ok. 30 sztuk)
-
70 g sera mozzarella pokrojonego na 4 cm kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
2 jajka
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
70 g bułki tartej
-
15 polędwiczek drobiowych (800-900 g)
Sos
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
50 g oliwy z oliwek
-
650 - 700 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
702 kcal /
2950 kJ
Białko
40 g
Tłuszcz
47 g
Węglowodany
27 g
Błonnik
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NIEDZIELNY WŁOSKI LUNCH
9 Przepisów
Polska
Polska