Drobiowe rolady z czerwonym pesto

Drobiowe rolady z czerwonym pesto

4.2 154 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
5 porcji

Składniki

Czerwone pesto
  • 70 g oliwy z oliwek
  • 40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 160 g orzeszków piniowych
    160 g orzechów nerkowca
  • 100 g pomidorów, suszonych
Drobiowe rolady
  • 10 - 15 g liści szpinaku, świeżych bez łodyg (ok. 30 sztuk)
  • 70 g sera mozzarella pokrojonego na 4 cm kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 2 jajka
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 70 g bułki tartej
  • 15 polędwiczek drobiowych (800-900 g)
Sos
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 650 - 700 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 702 kcal / 2950 kJ
Białko 40 g
Tłuszcz 47 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...