Urządzenia i Akcesoria
Drobiowe rolady z czerwonym pesto
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
5 porcji
Składniki
Czerwone pesto
-
70 g oliwy z oliwek
-
40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
160 g orzechów nerkowca160 g orzeszków piniowych
-
100 g pomidorów, suszonych
Drobiowe rolady
-
10 - 15 g liści szpinaku, świeżych bez łodyg (ok. 30 sztuk)
-
70 g sera mozzarella pokrojonego na 4 cm kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
2 jajka
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
70 g bułki tartej
-
15 polędwiczek drobiowych (800-900 g)
Sos
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
50 g oliwy z oliwek
-
650 - 700 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście ilość do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
40 g
Kalorie
2950 kJ /
702 kcal
Tłuszcz
47 g
Błonnik
8 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NIEDZIELNY WŁOSKI LUNCH
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Roladki z kurczaka z chorizo i jogurtowym sosem curry
55 min
Kurczak z ziołowym sosem i sałatką z fasoli z pesto z rukoli
1 godz.
Kotlety (croquetas) z indyka nadziewane mozzarellą
40 min
Marchewkowe klopsiki z ratatouille
40 min
Szaszłyki z kurczaka, ryż z kminem rzymskim i ciepłą sałatką warzywną
2 godz.
Cytrynowy kurczak z kaszą kuskus i cukiniowo-jogurtowym dipem
35 min
Szaszłyki z ryżem i warzywnym sosem
2 godz. 45 min
Miodowo-musztardowy kurczak z czosnkowym purée z kalafiora
2 godz.
Roladki z kurczaka z nadzieniem pietruszkowym
55 min
Kotleciki ziołowe w sosie
1 godz.
Polędwica faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami z ziemniakami i brokułem
55 min
Piersi z kurczaka nadziewane cytrynową ricottą z pomidorowym risotto
55 min