Drobiowe rolady z czerwonym pesto
TM5 TM6

Drobiowe rolady z czerwonym pesto

4.3 (129 ocen)

Składniki

Czerwone pesto

  • 70 g oliwy z oliwek
  • 40 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 160 g orzeszków piniowych
    lub 160 g orzechów nerkowca
  • 100 g pomidorów, suszonych

Drobiowe rolady

  • 10 - 15 g liści szpinaku, świeżych, bez łodyg (ok. 30 sztuk)
  • 70 g sera mozzarella, pokrojonego na 4 cm kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 2 jajka
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 70 g bułki tartej
  • 15 polędwiczek drobiowych (800-900 g)

Sos

  • 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 650 - 700 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2950 kJ / 702 kcal
Białko
40 g
Węglowodany
27 g
Tłuszcz
47 g
Błonnik
8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy