Piersi z kurczaka w papilotach z winogronami
TM5 TM6

Piersi z kurczaka w papilotach z winogronami

4.3 (90 ocen)

Składniki

  • 200 g jasnych winogron, bez pestek, przekrojonych na pół
  • 600 g piersi z kurczaka, pokrojonych w paski (7 x 1 cm)
  • 100 g pora, tylko białej części, pokrojonej w ok. 1 cm plastry
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 50 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
  • 50 g rodzynek
  • 50 g słodkiego wina
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 4 łyżeczki masła
  • 400 g wody

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1712 kJ / 409 kcal
Białko
35.4 g
Węglowodany
18.24 g
Tłuszcz
14.16 g
Błonnik
2.58 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy