Piersi z kurczaka w papilotach z winogronami

Piersi z kurczaka w papilotach z winogronami

4.3 100 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 200 g jasnych winogron bez pestek, przekrojonych na pół
  • 600 g piersi z kurczaka pokrojonych w paski (7 x 1 cm)
  • 100 g pora tylko białej części, pokrojonej w ok. 1 cm plastry
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 50 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
  • 50 g rodzynek
  • 50 g słodkiego wina
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 4 łyżeczki masła
  • 400 g wody

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 35.4 g
Kalorie 1712 kJ / 409 kcal
Tłuszcz 14.16 g
Błonnik 2.58 g
Węglowodany 18.24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...