
Urządzenia i Akcesoria
Piersi z kurczaka w papilotach z winogronami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
jasnych winogron bez pestek, przekrojonych na pół200 g
-
piersi z kurczaka pokrojonych w paski (7 x 1 cm)600 g
-
pora tylko białej części, pokrojonej w ok. 1 cm plastry100 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
orzechów włoskich, łuskanych, połówek50 g
-
rodzynek50 g
-
słodkiego wina50 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
masła4 łyżeczki
-
wody400 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
409 kcal /
1712 kJ
Białko
35.4 g
Tłuszcz
14.16 g
Węglowodany
18.24 g
Błonnik
2.58 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

W PAPILOTACH
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Polędwica wołowa z warzywami
50 min
Roladki z indyka z gruszką, ziemniakami i duszonym szpinakiem
1 godz.
Pierś z kurczaka z pesto z bryndzą
14 godz.
Wieprzowina w sosie pomarańczowym
1 godz.
Kurczak z ziołowym sosem i sałatką z fasoli z pesto z rukoli
1 godz.
Udka pieczone z pomarańczami i ryż basmati z rodzynkami
1 godz.
Kurczak miodowo-limonkowy i chutney z mango
1 godz. 15 min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 godz. 5 min
Piersi z kaczki z curry i anansem
25 min
Kurczak w papilotach z ananasem i curry
1 godz.
Kurczak w glazurze z syropu klonowego
25 min
Kurczak w musztardzie i syropie klonowym z brokułami na parze
55 min