Urządzenia i Akcesoria
Piersi z kurczaka w papilotach z winogronami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
200 g jasnych winogron bez pestek, przekrojonych na pół
-
600 g piersi z kurczaka pokrojonych w paski (7 x 1 cm)
-
100 g pora tylko białej części, pokrojonej w ok. 1 cm plastry
-
20 g oliwy z oliwek
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
50 g rodzynek
-
50 g słodkiego wina
-
1 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
4 łyżeczki masła
-
400 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
35.4 g
Kalorie
1712 kJ /
409 kcal
Tłuszcz
14.16 g
Błonnik
2.58 g
Węglowodany
18.24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
W PAPILOTACH
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Polędwiczki wieprzowe z selerowym purée i sosem kaparowo-cytrynowym
45 min
Roladki z indyka z gruszką, ziemniakami i duszonym szpinakiem
1 godz.
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45 min
Kurczak w sosie miodowym
25 min
Kurczak w glazurze z syropu klonowego
25 min
Wieprzowina w sosie pomarańczowym
1 godz.
Miodowo-musztardowy kurczak z czosnkowym purée z kalafiora
2 godz.
Kurczak z ziołowym sosem i sałatką z fasoli z pesto z rukoli
1 godz.
Kurczak miodowo-limonkowy i chutney z mango
1 godz. 15 min
Kurczak ze szpinakiem, jabłkiem i rodzynkami
35 min
Piersi kurczaka w sosie brzoskwiniowym
1 godz.
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1 godz.