Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g jasnych winogron, bez pestek, przekrojonych na pół
- 600 g piersi z kurczaka, pokrojonych w paski (7 x 1 cm)
- 100 g pora, tylko białej części, pokrojonej w ok. 1 cm plastry
- 20 g oliwy z oliwek
- 50 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 50 g rodzynek
- 50 g słodkiego wina
- 1 łyżeczka soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 4 łyżeczki masła
- 400 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1712 kJ / 409 kcal
- Białko
- 35.4 g
- Węglowodany
- 18.24 g
- Tłuszcz
- 14.16 g
- Błonnik
- 2.58 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roladki z indyka z gruszką, ziemniakami i duszonym szpinakiem
1 Std.
Udka z kurczaka z porem zapiekane w sosie tatarskim
1 Std. 30 Min
Kurczak ze szpinakiem, jabłkiem i rodzynkami
35 Min
Rolada z indyka z brzoskwiniami i morelami na Varomie
1h 45min
Wieprzowina w sosie pomarańczowym
1 Std.
Udka pieczone z pomarańczami i ryż basmati z rodzynkami
1 Std.
Kurczak w glazurze z syropu klonowego
25 Min
Piersi z kaczki z curry i anansem
25 Min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1h 5min
Kurczak w sosie śliwkowym
1 Std.
Piersi kurczaka w sosie brzoskwiniowym
1 Std.
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45 Min