
Urządzenia i Akcesoria
Omlet makaronowy z Varomy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
3 porcje
Składniki
-
cebuli dymki tylko białej części, przekrojonej na pół50 - 60 g
-
suszonych pomidorów odsączonych z zalewy25 g
-
oliwy z oliwek15 g
-
szynki gotowanej, wędzonej w plastrach, pokrojonej w paski o grubości 5 mm100 g
-
sera feta pokruszonego60 g
-
makaronu, ugotowanego np. penne, spaghetti, farfalle (patrz wskazówka)250 - 280 g
-
jajek5
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
liści szpinaku baby, świeżych30 g
-
wody500 g
-
liście bazylii, świeże (opcjonalnie) do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
384.7 kcal /
1610.5 kJ
Białko
23 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
21.3 g
Błonnik
1.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SPRYTNE GOTOWANIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tortille z warzywami (TM5)
20 min
Frittata z kurczakiem i papryką
55 min
Makaron jesienny z papryką i kurczakiem
40 min
Jajka z boczkiem i papryką z Varomy
40 min
Pomidory faszerowane makaronem z mozzarellą
1 godz. 5 min
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1 godz.
Kotlety z kaszy gryczanej z sosem pomidorowym
1 godz. 35 min
Omlet grecki
35 min
Batony energetyczne z suszonymi owocami
2 godz. 30 min
Spaghetti z tuńczykiem (TM5, TM6)
40 min
Mini frittaty
30 min
Musli
5 min