Urządzenia i Akcesoria
Omlet makaronowy z Varomy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
3 porcje
Składniki
-
50 - 60 g cebuli dymki tylko białej części, przekrojonej na pół
-
25 g suszonych pomidorów odsączonych z zalewy
-
15 g oliwy z oliwek
-
100 g szynki gotowanej, wędzonej w plastrach, pokrojonej w paski o grubości 5 mm
-
60 g sera feta pokruszonego
-
250 - 280 g makaronu, ugotowanego np. penne, spaghetti, farfalle (patrz wskazówka)
-
5 jajek
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
30 g liści szpinaku baby, świeżych
-
500 g wody
-
liście bazylii, świeże (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
23 g
Kalorie
1610.5 kJ /
384.7 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
21.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SPRYTNE GOTOWANIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Naleśniki z brokułami i sosem serowym
1 godz. 25 min
Omlet z pieczarkami i serem (dla dzieci)
40 min
Pomidory faszerowane makaronem z mozzarellą
1 godz. 5 min
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1 godz.
Mini frittaty
30 min
Placki z chleba z sosem czosnkowo-ziołowym
50 min
Placuszki z kukurydzą i kolendrą
50 min
Frittata cukiniowa
40 min
Rolada makaronowa z mięsem
1 godz. 30 min
Pizza z makaronu spaghetti (TM5, TM6)
1 godz. 10 min
Frittata z resztkami warzyw
35 min
Frittata niskowęglowodanowa
40 min