Omlet makaronowy z Varomy

Omlet makaronowy z Varomy

4.3 91 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
3 porcje

Składniki

  • 50 - 60 g cebuli dymki tylko białej części, przekrojonej na pół
  • 25 g suszonych pomidorów odsączonych z zalewy
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 100 g szynki gotowanej, wędzonej w plastrach, pokrojonej w paski o grubości 5 mm
  • 60 g sera feta pokruszonego
  • 250 - 280 g makaronu, ugotowanego np. penne, spaghetti, farfalle (patrz wskazówka)
  • 5 jajek
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 30 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 500 g wody
  • liście bazylii, świeże (opcjonalnie) do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 23 g
Kalorie 1610.5 kJ / 384.7 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 1.8 g
Węglowodany 21.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...