Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g di cipolle, a pezzi
- 85 g di carote, a pezzi
- 85 g di gambo di sedano, a pezzi
- 2 spicchi di aglio
- 15 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- ¼ di cucchiaino di timo secco (opcjonalnie)
- ¼ di cucchiaino di cumino in polvere (opcjonalnie)
- 220 g di prosciutto cotto affumicato, a dadini
- 500 g di piselli secchi, spezzati e sciaquati
- 900 g di brodo di pollo
- 200 g di acqua
- pepe mignonette, per servire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1573 kJ / 376 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di lenticchie e spinaci
1h 10min
Zuppa di lenticchie
50 Min
Zuppa di piselli spezzati
1 Std.
Zuppa di orzo, funghi e piselli
1h 10min
Minestra lenticchie e spinaci
50 Min
Zuppa di farro e castagne
1h 10min
Zuppa di lenticchie rosse
50 Min
Zuppa di piselli secchi
1 Std. 25 Min
Minestra al cavolo nero, lenticchie e piselli spezzati
1 Std.
Zuppa di verza con bastoncini di pollo
40 Min
Minestra di orzo e piselli secchi
1 Std.
Millecosedde alla calabrese
1 Std. 30 Min