Zuppa di piselli spezzati e prosciutto
TM5 TM6

Zuppa di piselli spezzati e prosciutto

3.9 (10 ocen)

Składniki

  • 170 g di cipolle, a pezzi
  • 85 g di carote, a pezzi
  • 85 g di gambo di sedano, a pezzi
  • 2 spicchi di aglio
  • 15 g di olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di sale
  • ¼ di cucchiaino di timo secco (opcjonalnie)
  • ¼ di cucchiaino di cumino in polvere (opcjonalnie)
  • 220 g di prosciutto cotto affumicato, a dadini
  • 500 g di piselli secchi, spezzati e sciaquati
  • 900 g di brodo di pollo
  • 200 g di acqua
  • pepe mignonette, per servire

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1573 kJ / 376 kcal
Białko
28 g
Węglowodany
57 g
Tłuszcz
5 g
Błonnik
20 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy