Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 500 g di acqua
- 600 g di patate a fette sottili (0.5 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 40 g di cipollotto a metà
- 100 g di speck a cubetti
- 10 foglioline di basilico fresco lavate e asciugate
- 2 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 883 kJ / 211 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 16.2 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di ricotta
50 dk
Cordon bleu di melanzana
1sa
Palline al prosciutto
1sa 30 dk
Frittatine agli spinaci ripiene
45 dk
Involtini di prosciutto
35 dk
Salatini würstel ed Emmental
1sa
Polpette di mortadella
20 min
Bocconcini di broccoli e formaggio
1sa
Polpettone con zucchine, speck e mozzarella
1sa
Spirali di frittata arlecchino
2 Std. 30 Min
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45 dk
Tartufini al tiramisù
3 Std. 15 Min