![Brutti ma buoni di patate Brutti ma buoni di patate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C33FBE45-F110-48A3-8083-30DA116D1334/Derivates/C8B5B95F-BD3F-4D6B-B066-A7E21A8C8B5C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 500 g di acqua
- 600 g di patate a fette sottili (0.5 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 40 g di cipollotto a metà
- 100 g di speck a cubetti
- 10 foglioline di basilico fresco lavate e asciugate
- 2 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 883 kJ / 211 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 16.2 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata di zucchine e ricotta
40 Min
Gratin di patate
50 Min
Pasta sfiziosa
30 Min
Focaccia di patate in padella
1 Std.
Spirali di frittata arlecchino
2h 30min
Polpettone di patate e salsiccia con cuore filante
1h 20min
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1 Std. 30 Min
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45 Min
Rotolo di frittata
45 Min
Tortino di zucchine con cuore filante di Gorgonzola
1h 20min
Flan di zucchine e mozzarella
50 Min
Penne in crema di Parmigiano e zafferano
30 Min