Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolla dorata in quarti
-
4
filetti di acciuga sotto sale, dissalati
lub 4 filetti di acciuga sott'olio - 30 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di funghi secchi, ammollati in acqua tiepida e strizzati
- 100 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 220 g di fagioli cannellini in scatola, sgocciolati e sciacquati (vedere varianti)
- 800 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 120 g di pasta all'uovo secca, tipo maltagliati
- 220 g di fagioli borlotti in scatola, sgocciolati e sciacquati (vedere varianti)
- 1 pizzico di timo secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1255 kJ / 300 kcal
- Białko
- 14.4 g
- Węglowodany
- 41.7 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Błonnik
- 7.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta e ceci (TM6)
40min
Zuppa di legumi vegetariana
40min
Pasta e fagioli alla napoletana
40min
Pasta e fagioli
50min
Pasta e ceci con pomodorini
40min
Pasta e fagioli cannellini
40min
Riso e crema di ceci
40min
La pasta e fagioli di casa mia (di Francesca Romana Barberini)
40min
Minestra di riso integrale con lenticchie, porri e zucca
1h
Pasta e fagioli
40min
Ceci stufati con verdure (Bimby Friend)
50min
Minestra di riso e ceci
30min