Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gremolada
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 spicchi di aglio senz'anima (opcjonalnie)
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
Ossibuchi
- 4 ossibuchi
- farina q.b.
- 1 scalogno a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di burro
- 100 g di vino bianco secco
- 50 g di acqua
- ½ cucchiaino di dado per brodo di carne
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1247 kJ / 298 kcal
- Białko
- 32.2 g
- Węglowodany
- 5.1 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spezzatino di manzo e fagioli
1h 30 min.
Spezzatino di manzo con patate
1h 10 min.
Costine di maiale alle verze
1h 20min
Fegato alla veneziana
35min
Cassoeula
1h 25min
Faraona ai funghi porcini
1h 10 min.
Ossobuco di manzo di Razza Piemontese a Cottura Lenta e risotto allo zafferano
4 Std. 30 Min
Spezzatino di manzo con piselli e patate
1h 30 min.
Ossibuchi agli asparagi
1h 30 min.
Coniglio alla ligure
3h 20 min
Trippa e fagioli alla contadina
1h 10 min.
Costine in umido
1h 20min