Ossobuco alla milanese

Ossobuco alla milanese

4.0 115 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porzioni

Składniki

Gremolada
  • 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 2 spicchi di aglio (opcjonalnie) senz'anima
  • 1 limone, preferibilmente biologico la scorza (senza la parte bianca)
Ossibuchi
  • 4 ossibuchi
  • farina q.b.
  • 1 scalogno a pezzi
  • 20 g di burro
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di vino bianco secco
  • 50 g di acqua
  • ½ cucchiaino di dado per brodo di carne
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 298 kcal / 1247 kJ
Białko 32.2 g
Tłuszcz 16.5 g
Węglowodany 5.1 g
Błonnik 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...