![Ossobuco alla milanese Ossobuco alla milanese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/363BF21F-12A7-43C8-A001-6ABE700D55FF/Derivates/ec84d216-5260-4f13-be4c-bac44340caf1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gremolada
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 spicchi di aglio senz'anima (opcjonalnie)
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
Ossibuchi
- 4 ossibuchi
- farina q.b.
- 1 scalogno a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di burro
- 100 g di vino bianco secco
- 50 g di acqua
- ½ cucchiaino di dado per brodo di carne
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1247 kJ / 298 kcal
- Białko
- 32.2 g
- Węglowodany
- 5.1 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Faraona ai funghi porcini
1hod. 10min
Capriolo alla valdostana
1sa 45 dk
Ossobuco di manzo di Razza Piemontese a Cottura Lenta e risotto allo zafferano
4小时 30 分钟
Faraona al vino rosso
1 Std. 30 Min
Trippa in umido
1hod. 10min
Salamelle con le verze
1 Std. 5 Min
Ossibuchi agli asparagi
1 Std. 30 Min
Arrosto di vitello con carciofi
1 Std. 5 Min
Brasato di manzo al vino rosso
12 Std. 30 Min
Coniglio in umido
1h 25min
Coniglio all'appetitosa
1hod. 10min
Costine in umido
1小时 20 分钟