Risotto ai peperoni e Parmigiano reggiano
TM5 TM31 TM6

Risotto ai peperoni e Parmigiano reggiano

4.2 (89 ocen)

Składniki

  • 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 30 g di scalogno a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
  • 100 g di peperone rosso, pulito e a listarelle
  • 100 g di vino bianco secco
  • 800 g di brodo vegetale
    lub 800 g di acqua calda + 2 cucchiaini di dado per brodo vegetale
  • ½ cucchiaino di sale
  • 60 g di mandorle pelate
  • 40 g di burro a tocchetti

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2768.5 kJ / 661.3 kcal
Białko
206.8 g
Węglowodany
70.8 g
Tłuszcz
31 g
Tłuszcz nasycony
11.2 g
Błonnik
4.5 g
Sód
3191 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy