Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di scalogno a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
- 100 g di peperone rosso, pulito e a listarelle
- 100 g di vino bianco secco
-
800
g di brodo vegetale
lub 800 g di acqua calda + 2 cucchiaini di dado per brodo vegetale - ½ cucchiaino di sale
- 60 g di mandorle pelate
- 40 g di burro a tocchetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2768.5 kJ / 661.3 kcal
- Białko
- 206.8 g
- Węglowodany
- 70.8 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.2 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 3191 mg
Alternatywne przepisy
Risotto alle melanzane
45 Min
Risotto alle zucchine e prosciutto affumicato
30 Min
Risotto zucchine e menta
40 Min
Risotto ai peperoni e tonno
40 Min
Risotto burrata e piselli
40 Min
Risotto ai peperoni e curry
40 Min
Risotto viola al radicchio e scamorza
35 Min
Risotto radicchio, speck e taleggio
35 Min
Risotto zucchine e cipollotti profumati al limone
40 Min
Risotto rosso con peperone e pomodoro
40 Min
Risotto carote e bacon
40 Min
Risotto al basilico e pecorino con dadolata di melanzane
1h 10min