Risotto ai peperoni e Parmigiano reggiano

Risotto ai peperoni e Parmigiano reggiano

4.3 92 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 30 g di scalogno a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
  • 100 g di peperone rosso pulito e a listarelle
  • 100 g di vino bianco secco
  • 800 g di brodo vegetale
    800 g di acqua, calda + 2 cucchiaini di dado per brodo vegetale
  • ½ cucchiaino di sale
  • 60 g di mandorle pelate
  • 40 g di burro a tocchetti

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 661.3 kcal / 2768.5 kJ
Białko 206.8 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 70.8 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 11.2 g
Sód 3191 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...