![Carpaccio di seitan con rucola Carpaccio di seitan con rucola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EDD5CB9D-1067-4978-9E82-09372741013C/Derivates/74DCABD1-EE79-4E0F-B66F-5C46331AAD90.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di pinoli sgusciati
- 80 g di rucola
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 limone preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
- 1 pizzico di sale
- 150 g di affettato di seitan al naturale (o di seitan affettato sottile)
- fette di pane integrale tostate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 841 kJ / 201 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di soia
55 min
Cotolette di soia
35 Min
Burger veg di soia
3h 20min
Carbonara di seitan
40p
Penne seitan, mandorle e salvia
20p
Bocconcini di seitan con salsa di mele
35 Min
Burger di soia e lenticchie
45min
Polpette di tempeh con pomodorini confit (vegan)
1h
Chili di seitan (vegan)
30min
Scaloppine di seitan con carciofi, porri e pomodorini
40p
Polpette di tempeh alla curcuma (vegan)
35 Min
Spezzatino di seitan con patate e carote
1 Std. 20 Min