![I tacconi allo sgagg I tacconi allo sgagg](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/27acbc7e-a4b5-40d0-97d6-4c3ee44897eb/Derivates/897b67ccc94caa7396fe9d47fa9d19f77698c58b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tacconi
- 200 g di fave secche
- 200 g di farina tipo 00
- 4 uova grandi
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 90 g di lardo a listarelle
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di pancetta affumicata a cubetti
- pecorino grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2260 kJ / 539.8 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 391.7 mg
Alternatywne przepisy
Fettuccine all'abruzzese
1 Std.
Cavatelli pomodori e caciocavallo
1h 30min
Ciambella ciociara
3h
Bucatini all'amatriciana
45min
Fazzoletti Jôf Fuart
2h 30min
Caserecce con pisellini freschi e bacon croccante
45min
Tagliatelle di nonna Marietta
1 Std.
Gnocchi di pane al basilico al sugo di pomodorini freschi
50 Min
Caserecce alla verza e pasta di salame
35min
Orecchiette integrali con pomodori, bacon e cipolle
30 Min
Sugo alla puttanesca
45min
Sugo all'amatriciana
50 Min