![Torta di crêpes ripiena di carne e spinaci Torta di crêpes ripiena di carne e spinaci](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3B371EBE-3E35-490B-ACE6-6F03B9B5BE47/Derivates/AD9BB7BC-9A86-4A13-8808-302CAF517E95.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
Ripieno
- 5 spicchi di aglio
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di spinaci in foglia surgelati
- 2 ½ cucchiaini di sale
- 2 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- 150 g di cipolla in quarti
- 80 g di carota, pelata e a pezzi
- 500 g di carne trita mista
- 300 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 15 g di concentrato di pomodoro
- 2 cucchiaini di origano secco
- 1000 g di latte
- 120 g di farina tipo 00
- 50 g di burro
Crêpes
- 120 g di burro + q.b.
- 750 g di latte
- 1 cucchiaino di sale
- 300 g di farina tipo 00
- 3 uova
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 701 kJ / 36 kcal
- Białko
- 53 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche svuotafrigo
40 min
Crostata salata di spinaci
1h
Crostata al salame e formaggio (senza glutine)
2h 10min
Quiche Lorraine
45 dk
Sformato di noodle
1 Std. 30 Min
Saccottini agli spinaci
1 Std. 30 Min
Torta di riso basmati gratinata
1sa 5 dk
Salatini vegetariani
50 dk
Sformato di riso con brie e cotto
1 Std. 30 Min
Rustico con uova e stracchino
1h
Pan di Spagna salato pomodori, crudo e mozzarella
3h 30min
Crêpes alle zucchine
1j 15 menit