Torta di crêpes ripiena di carne e spinaci

Torta di crêpes ripiena di carne e spinaci

4.1 8 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
    50 g
Ripieno
  • spicchi di aglio
    5
  • di olio extravergine di oliva
    60 g
  • di spinaci in foglia surgelati
    600 g
  • di sale
    2 ½ cucchiaini
  • di pepe nero macinato
    2 pizzico
  • di noce moscata grattugiata
    1 pizzico
  • di cipolla in quarti
    150 g
  • di carota pelata e a pezzi
    80 g
  • di carne trita mista
    500 g
  • di polpa di pomodoro a pezzi
    300 g
  • di concentrato di pomodoro
    15 g
  • di origano secco
    2 cucchiaini
  • di latte
    1000 g
  • di farina tipo 00
    120 g
  • di burro
    50 g
Crêpes
  • di burro + q.b.
    120 g
  • di latte
    750 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di farina tipo 00
    300 g
  • uova
    3

Wartości odżywcze na 1 porzioni

Kalorie 36 kcal / 701 kJ
Białko 53 g
Tłuszcz 0 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...