Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
Ripieno
- 5 spicchi di aglio
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di spinaci in foglia surgelati
- 2 ½ cucchiaini di sale
- 2 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- 150 g di cipolla in quarti
- 80 g di carota, pelata e a pezzi
- 500 g di carne trita mista
- 300 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 15 g di concentrato di pomodoro
- 2 cucchiaini di origano secco
- 1000 g di latte
- 120 g di farina tipo 00
- 50 g di burro
Crêpes
- 120 g di burro + q.b.
- 750 g di latte
- 1 cucchiaino di sale
- 300 g di farina tipo 00
- 3 uova
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 701 kJ / 36 kcal
- Białko
- 53 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo con crema di verdure
50 Min
Calzoni ricotta e funghi
1h 5min
Torta di crêpes con salmone marinato
1h 10min
Fatayer agli spinaci
2h 20min
Hamburger di tacchino
1 Std. 25 Min
Cestino di brisèe con taccole e sgombri
1 Std. 30 Min
Spiedini di pollo con riso al cumino e insalata tiepida di verdure
2h
Rotolini di lasagne
1 Std.
Involtini di verza capunet agrodolci
35 Min
Sushi di pollo
1h 5min
Verdurine in sfoglia
1 Std.
Polpette alla noce moscata e salsa alla cannella
50 Min