Torta di paccheri in crosta di frutta secca

Torta di paccheri in crosta di frutta secca

4.0 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porzioni

Składniki

  • di frutta secca mista sgusciata
    50 g
  • di cipolla bianca in quarti
    100 g
  • di carota pelata e a pezzi (2-3 cm)
    100 g
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    40 g
  • di carne trita di manzo
    500 g
  • di salsiccia di maiale fresca, spellata e sgranata
    250 g
  • di vino rosso
    80 g
  • di passata di pomodoro
    300 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di pasta secca tipo paccheri
    500 g
  • di mozzarella disidratata a dadini (1-2 cm)
    70 g
  • di Parmigiano reggiano grattugiato
    1 cucchiaio

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 700 kcal / 2929 kJ
Białko 38.8 g
Tłuszcz 31.9 g
Węglowodany 64.2 g
Błonnik 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...