Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di frutta secca mista sgusciata
- 100 g di cipolla bianca in quarti
- 100 g di carota, pelata e a pezzi (2-3 cm)
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 500 g di carne trita di manzo
- 250 g di salsiccia di maiale fresca, spellata e sgranata
- 80 g di vino rosso
- 300 g di passata di pomodoro
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 500 g di pasta secca tipo paccheri
- 70 g di mozzarella disidratata a dadini (1-2 cm)
- 1 cucchiaio di Parmigiano reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2929 kJ / 700 kcal
- Białko
- 38.8 g
- Węglowodany
- 64.2 g
- Tłuszcz
- 31.9 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cannelloni ripieni di carciofi in salsa al pomodoro
1h 35min
Conchiglie alle melanzane, acciughe e menta
1h 10min
Cavatelli di rucola con crema di ceci e cozze
1 Std. 5 Min
Girelle ai cereali con radicchio rosso
8 Std.
Paccheri filanti al gratin
1h 35min
Tagliolini stracciatella e speck
1 Std. 5 Min
Girelle alla paprika con ricotta e pomodorini
7h 30min
Torta salata lucana
1h 10min
Tubettini alla maiorese
55min
Pan di Spagna salato pomodori, crudo e mozzarella
3 godz. 30 min
Pizza con la ricotta
2 Std. 40 Min
Timballo di risotto in mattonella con cuore filante
1h 20min