Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 32 cozze fresche pulite
- 200 g di acqua fredda
- 1 cucchiaino di sale
- 200 g di mollica di pane secca
- 150 g di latte
Cozze
- 500 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 fetta di limone
Ripieno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 spicchi di aglio a metà
- 30 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 20 g di pecorino a pezzi
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1163 kJ / 278 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peoci gratinati
1 godz.
Cozze al vino bianco
40min
Cozze ripiene alla pugliese
1h 25min
Dentice agli agrumi
45min
Calamari ripieni su crema di pane
1sa 10 dk
Capesante ai funghi porcini
1h 20min
Cozze ripiene
1h 30min
Tagliolini con gamberi e carciofi
40min
Cappon magro
4 Std. 30 Min
Cozze alla Medoc
50 min
Baccalà alla portoghese
1sa 10 dk
Calamari alla napoletana
40min