![Mitili ripieni alla ligure Mitili ripieni alla ligure](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/263339.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 32 cozze fresche pulite
- 200 g di acqua fredda
- 1 cucchiaino di sale
- 200 g di mollica di pane secca
- 150 g di latte
Cozze
- 500 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 fetta di limone
Ripieno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 spicchi di aglio a metà
- 30 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 20 g di pecorino a pezzi
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1163 kJ / 278 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà fritto in pastella
1 godz. 10 min
Seppie ripiene con pomodori secchi profumati.
40min
Filetto di maiale ed erbette in gabbia di pane
5 godz.
Cozze allo zafferano
55min
Baccalà fritto con salsa BBQ (di Sebastiano Rovida)
5u. 30min
Capesante ai funghi porcini
1 godz. 20 min
Mousse alle fragoline di bosco
4h 30min
Olive all'ascolana
55min
Cozze ripiene alla pugliese
1h 25min
Cozze alla Medoc
50min
Fiori di zucca ripieni
1h
Pastella per fritti
1h