![Cupola di pane con agnello e patate Cupola di pane con agnello e patate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A47DB54C-8E09-45CA-AF25-2C540CDD722D/Derivates/77D88CA7-F2AC-4B92-A3A5-4000BF8ECFD8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cupola
- 130 g di acqua
- 20 g di olio extravergine di oliva
- ½ cubetto di lievito di birra fresco + q.b.
- 250 g di farina tipo 0
- 1 cucchiaino di sale
Spezzatino e patate
- 1 spicchio di aglio senz'anima
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di polpa di agnello (spezzatino senza ossa) a pezzi (2-3 cm)
- 1 dado per brodo di carne (dose per 0,5 l)
- 100 g di vino bianco
- 500 g di patate, pelate ed a pezzi (2-3 cm)
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi (o secco in polvere)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3259 kJ / 779 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cotechino in crosta di purè
1 Std. 30 Min
Pagnotta ripiena con crema ai formaggi
1 Std. 20 Min
Riso patate e cozze
1h
Chiacchiere salate
55 min
Cestino centrotavola
5 Std.
Turbantini affumicati
40min
A ‘ngornata
2 Std. 20 Min
Pasticcio di pollo mediterraneo
55 min
Torrone napoletano
4 Std.
Brioche con tacchino arrosto e pomodoro fresco
5 Std. 30 Min
Pane scugnizzo
2 Std.
Involtini di pancetta, pollo e scamorza
40min